مقاوم سازی با FRP

ساخت وبلاگ

 

یکی از روش های مقاوم سازی برای انواع ساختمانها استفاده از الیاف پلیمری می باشد. این روش به لحاظ اقتصادی با روش های سنتی مقاوم سازی ساختمان قابل رقابت بوده و همچنین دارای قابلیت اجرای سریع و آسان می باشد. مقاوم سازی با الیاف پلیمری نسبت به روش های سنتی تداخل کمتری در کاربری ساختمان در حین اجرا ایجاد می کند.

در مواردی که استفاده از ماشین آلات سنگین و یا توقف کاربری ساختمان در هنگام اجرا امکان پذیر نیست استفاده از الیاف پلیمری (FRP)  تنها روش مقاوم سازی می باشد. از دیگر مزایای مصالح پلیمری  یا به عبارتی پلیمرهای مسلح شده با الیاف  (FRP)  نسبت بالای مقاومت به وزن و سختی به وزن می باشد.

مقاوم سازی با FRP در قسمت های متنوعی از سازه انجام می شود. که از جمله می توان به مقاوم سازی ستون ها با FRP، مقاوم سازی تیر با FRP، مقاوم سازی دال با FRP و مقاوم سازی دیوار با FRP اشاره کرد. در زیر تصویری از روش های مقاوم سازی با FRP مشاهده می کنید که تنها گوشه ای از روش های مقاوم سازی با FRP  را نشان می دهد.

 

هم اکنون استفاده از این روش در مورد مقاوم سازی ساختمان ها، مقاوم سازی پلها، مقاوم سازی سازه های صنعتی، مقاوم سازی سازه های بنایی، مقاوم سازی سازه های بتنی، مقاوم سازی ساختمان های مسکونی، مقاوم سازی ساختمان های تجاری و … متداول می باشد.  همچنین از این روش در مقاوم سازی سیلوها، مقاوم سازی خطوط لوله،  مقاوم سازی نیروگاهها، مقاوم سازی پایه پل ها و موارد متنوع دیگر استفاده شده است. برای اطلاعات بیشتر راجب وال پست به لینک مراجعه کنید.

روش سنتی استفاده از صفحات فولادی یا همان ژاکت فولادی در مقاوم سازی تیرها و عرشه پل  دارای مشکلاتی از جمله افزایش وزن سازه، تغییر در سختی سازه ( افزایش نیرو بر روی عضو)، دشواری در دسترسی،  و زمان بر بودن عملیات اجرا می باشد.  استفاده از ژاکت بتنی نیز  مشکلات مشابهی دارد علاوه بر این موارد در تمامی روش های سنتی مقاوم سازی ساختمان مشکل تخریب معماری و آسیب به زیبایی ساختمان نیز یکی از دغدغه ها می باشد. گاهی حتی استفاده از روش های  مقاوم سازی ساختمان یعنی ژاکت های فلزی ژاکت های بتنی به دلیل اشغال فضا، مشکلاتی از جمله حذف پارکینگ و یا محدودیت های دیگر را ایجاد می کند.

به دلیل اهمیت مقاوم سازی با FRP، تقریبا تمامی مهندسین عمران حداقل یک بار نام مصالح FRP را شنیده اند. ما قصد داریم تا در این بخش تا حدی که ممکن باشد به معرفی مصالح FRP، کاربرد مصالح FRP در عمران و همچنین نحوه مقاوم سازی ساختمان با FRP بپردازیم.

 

مشخصات فنی مصالح FRP

شاید بیشترین سوالی که بعد از آشنا شدن با مصالح FRP به ذهن میرسد آگاهی از مشخصات فنی مصالح FRP باشد. سوالاتی همچون:

مشخصات الیاف FRP (الیاف کربن، ایاف شیشه، الیاف آرامید و الیاف بازالت)، مشخصات ورق FRP، مشخصات تسمه FRP و یا مشخصات پارچه FRP چیست؟

مشخصات رزین اپوکسی، مشخصات چسب اپوکسی را از کجا بدست بیاوریم؟

چگونه چسب اپوکسی و الیاف  یا به عبارتی مصالح FRP را در انبار نگه داری کنیم؟

دمای مناسب برای نگهداری رزین اپوکسی، چسب اپوکسی چیست؟

شرایط محل نصب FRP چیست؟

مصالح FRP استاندارد برای مصرف در بخش مقاوم سازی ساختمان خصوصیات مشخصی دارند و حتما باید در انتخاب آن ها دقت لازم انجام بشود. از این رو باید تنها برندهای معتبر و استاندارد برای مقاوم سازی ساختمان با FRP مورد استفاده قرار بگیرند. با ورود به صفحه مشخصات فنی مصالح FRP شرکت رادیاب که محصول یک شرکت بنام انگلیسی است، می توانید به مشخصات فنی مصالح FRP که دارای بالاترین استانداردهای جهانی و آزمایش شده در آزمایشگاه های معتبر اروپا از جمله Empa سوئیس می باشند دستیابی داشته باشید.

 

طراحی و محاسبات FRP

برای طراحی سیستم مقاوم سازی ساختمان با FRP نیاز به ابزارهایی داریم که از جمله آیین نامه های مشاور مقاوم سازی با FRP و نرم افزارهای کمکی طراحی مقاوم سازی با FRP می باشند. در صفحه طراحی و محاسبات FRP اطلاعات بسیار ارزشمندی برای مهندسین گردآمده است تا به آسانترین شکل ممکن به ابزارهای لازم برای مقاوم سازی با FRP دسترسی داشته باشند.

با چه آیین نامه ای باید مقاوم سازی با FRP را طرح کرد؟

آیین نامه های شناخته شده در جهان برای مقاوم سازی ساختمان با FRP کدامند؟

راهنماهای مقاوم سازی با FRP چه مطالبی را گوشزد می کنند؟

radyab...
ما را در سایت radyab دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : radyab radyab1400 بازدید : 124 تاريخ : چهارشنبه 20 بهمن 1400 ساعت: 15:54